Félmilliárdos rabláshoz adott tippet a rendőr, végül csak elkapták

bűnügy
január 27., 09:43

2014. szeptember 29-én kora reggel hat férfi fegyverrel támadott meg egy lakásban kínai állampolgárokat, akiket arra kényszerítettek, hogy a részben euróban és dollárban náluk lévő 580 millió forintot(!) átadják.

A hat rabló nem véletlenszerűen kopogtatott be a kínaiak ajtaján, a tippet egy rendőrtől kapták, aki szolgálatával összefüggésben szerzett tudomást arról, hogy hogy a nagykereskedelmi tevékenységet végző kínai állampolgárok jelentős összegű, akár több százezer eurót elérő készpénzt tartanak budapesti otthonukban, illetve meghatározott rendszerességgel a pénzt sporttáskákba csomagolva egy szlovákiai bankba szállítják.

A rendőr ezután rávette egy ismerősét, hogy hozza őt össze bűnözőkkel azért, hogy a segítségükkel megszerezzék a pénzt. A tippadásért a rendőr a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyonból 30 százalékos részesedést kért.

Végül azonban „csak” 60 millió forint értékű valutát kapott. Most viszont jól elfogták.A héten ugyanis jogerősen elítélték a rablást elkövető bűnözőket, egyikük pedig a másodfokú bírósági eljárásban 2024. január 15-én megnevezte a tippet adó rendőrt is. Akit végül a nyomozó ügyészség, a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Terrorelhárítási Központ közreműködésével január 26-án fogtak el. Felbujtóként elkövetett különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták, és letartóztatását is indítványozták, emellett elöljárója intézkedett szolgálati viszonyának azonnali megszüntetéséről is - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség.