A pernyertes E. Jean Carroll olyasmire költi majd a Trumptól nyert 83 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök utál

külföld
január 30., 05:23
photo_camera E. Jean Carroll Fotó: ANGELA WEISS/AFP

„Olyan célra szeretném felajánlani az összeget, amit Donald Trump utál” - nyilatkozta a volt amerikai elnöktől a napokban rágalmazási perben 83 millió dollárt nyerő E. Jean Carroll szerkesztő. A 80 éves ex-újságíró arra utalt, hogy a pénzből esetleg alapítványt hoz létre a Donald Trump által zaklatott nőknek. A hetvenes évek óta több tucatnyi nő vádolta meg Trumpot ilyesmivel.

Carroll, az Elle magazin volt szerkesztője még 2019-ben azután fordult a bírósághoz, hogy Trump - akkor még elnökként - kijelentette, nő hazudik, amikor azt állítja, hogy megerőszakolta őt 1996-ban egy manhattani lusxusáruház próbafülkéjében. Trump annak a véleményének is hangot adott, miszerint Carroll csupán politikai okokból és saját könyvének népszerűsítése érdekében állította mindezt.

Azt, hogy Trump szexuálisan zaklatta E. Jean Carrollt, 2023-ban jogerős ítélet mondta ki, a bíróság pedig arra kötelezte a volt elnököt, hogy fizessen 3 millió dollárt az újságírónak, 2 millió dollár perköltség mellett, a nemi erőszak vádja alól azonban felmentették.

A rágalmazási ügyben Trump még fellebbezhet, de a 83 milliós összeget akkor is letétbe kell helyeznie.

(via BBC)