Valaki megölte a világhírű gödöllői Farkasember két szelíd szarvasát, köztük Ödönt

ÁLLAT
január 30., 08:22

Hétfőn valaki behatolt a világhírű állatmentő és - idomár/koordinátor, a róla készült Discovery Channel-es tévésorozat miatt Farkasember néven is ismert Horkai Zoltánék gödöllői birtokára, és lelőtte a család két szelíd szarvasát.

Horkai rengeteg mentett állattal él együtt, és évtizedek óta a nemzetközi filmvilág egyik legmenőbb idomárjának számít, a farkasai, medvéi és szarvasai jó pár hollywoodi és más produkcióban feltűntek.

photo_camera Horkai és egy dilis farkas.

Az ő gímszarvasai - Góliát és Picur - szerepeltek Enyedi Ildikó világsikerű, berlini Arany Medvét nyert és Oscarra jelölt filmjében, a Testről és lélekről-ben.

photo_camera Picur és Góliát

A mostani esetről egyelőre annyit tudni, hogy ismeretlenek bemásztak Horkaiék gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát. Az egyiküknek a testét is magukkal vitték. Az esetről Horkai partnere FB-posztban számolt be, amihez mellékelte a lelőtt kedvenceik itt látható fotóit.

Ödönt - aki a gazdái szerint „a legkedvesebb legaranyosabb szarvas volt a világon, egy filmsztár volt, egy pótolhatatlan kincs” - viszont hátrahagyták. Tippjük szerint azért, mert „sokat szenvedve szaladt a gyilkosai elöl, próbált elbújni”. Horkaiék szerint az elvitt szarvast meg akarják enni, „de nekik nem ehető a húsuk”.

Az ügyben a 444 tudomása szerint feljelentést is tettek. Horkaiék nyomravezetői díjat ajánlottak fel, az állatszakértő partnere pedig azt írta ki a Facebookra, hogy

„Te Gyilkos! Megtalálunk …nem nyugszom …”Kerestem Horkaiékat és a rendőrséget, ha sikerült beszélnünk, újabb cikk következik a részletekkel.

Update: A rendőrség már válaszolt is: „a Gödöllői Rendőrkapitányság lopás bűntettének, valamint állatkínzás vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az egyik lelőtt állat tetemét a helyszíni szemle során megtalálták, a másikat ellopták.”