18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Brutálisan bántalmaztak és megerőszakoltak izraeli nőket a Hamász-tagok

külföld
február 01., 08:16

Izraeliek a Hamász szexuális erőszakra vonatkozó bizonyítékairól számoltak be brit parlamenti képviselőknek, írja a BBC. A jelentés a terroristák támadásában meggyilkoltak holttesteivel, maradványainak összegyűjtésével foglalkozók vallomásain alapul.

Eszerint számos esetben történt a női áldozatok „szándékos, szisztematikus nemi szervi csonkítása”, illetve nem kérdés, hogy egyeseket szexuálisan bántalmaztak. Egy magas rangú izraeli rendőrtiszt azt mondta, hogy a rendőrségnek is „egyértelmű bizonyítékai” vannak arra, hogy nemi erőszakot és más szexuális erőszakos cselekményeket követtek el olyan mértékben, hogy azt emberiesség elleni bűncselekménynek lehessen minősíteni.

A Hamász ugyan tagadta, hogy fegyveresei szexuálisan bántalmaztak volna nőket a támadások során, de ezt számos sokkoló részlet igazolja. „A szerdai parlamenti ülésen részt vevő képviselők és felsőházi tagok közül sokan könnyek között hallgatták az izraeliek vallomását” – írja a BBC.

Shari Mendes, akit tartalékosként hívott be az izraeli hadsereg, arról beszélt, hogy sok női holttest véres, széttépett alsóneműben vagy ruha nélkül volt. „A csapatparancsnokunk több olyan katonanőt látott, akiket a vaginájukba, az ágyékukba vagy a mellükbe lőttek. Ez egy szándékos, szisztematikus, nemi szervi csonkítás volt” – mondta.

Simcha Greiniman önkéntes volt a Zaka izraeli vallási szervezetnél, amely a halottak maradványait gyűjti össze temetésre. A BBC-nek hasonlóan sokkoló eseteket mondott el. „Az egyik házban volt egy nő, akit elválasztottak a családjától. A hálószobájában volt, az ágyának támaszkodva, deréktól lefelé félmeztelenül. Hátulról fejbe lőtték, a kezében egy éles gránát volt”. Talált egy másik nőt, akinek „szögek és különböző tárgyak voltak a testében, a nők intim helyein... Ez olyasmi, amit el sem tudsz képzelni”.

A BBC megjegyzi: ők is láttak és hallottak bizonyítékokat arról, hogy nőket erőszakoltak meg és csonkítottak meg. Ezek között szerepelnek többek között a Hamász fegyveresei által felvett videók meztelen és véres nőkről, valamint számos támadás helyszínén holttestekről készült fényképek.

Badenoch miniszter a meghallgatás után azt mondta, hogy az Egyesült Királyság szolidáris az összes áldozattal, és felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy tegyenek többet az izraeliek elleni szexuális erőszak elítélése érdekében, mondván, nem szabad kettős mércét alkalmazni. Izraeli tisztviselők és aktivisták arra panaszkodtak, hogy az ENSZ és más nemzetközi szervezetek vezetői lassan reagáltak a vádakra.