Elkordonozta a Momentum a Sándor-palotát, „pedofilvédő Novák Katalin” molinó lóg az államfő hivatala előtt

belföld
február 04., 12:01

Elbontotta a Momentum a Karmelita előtt felállított kordonokat, és átvitték a Sándor-palota elé. A párt aktivistái a köztársasági elnök hivatala előtt felállított kordonokra „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot tettek ki - írja a HVG.

link Forrás

Pénteken derült ki a nyilvánosság számára, hogy Novák Katalin elnöki kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. K. Endre azért kapott három év négy hónapos börtönbüntetést, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket. Az igazgató legalább tíz, gondozására bízott kisfiút zaklatott és kényszerített orális szexre éveken át.

Donáth Anna, a Momentum elnöke lemondásra szólította fel Novák Katalint. „Ez a döntés azt mutatja, hogy se lelkiismeret, se elemi jóérzés, se tisztesség nincs a köztársasági elnökben”.

A Momentum határozati javaslattal is készül, és petíciót indított az ügyben, jövő héten pedig tüntetést szerveznek a Sándor-palota elé. „Novák Katalin elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében” - mondta Orosz Anna, a Momentum képviselője a vasárnapi akciójukon.

Arról, hogy a kegyelmet kapott igazgató-helyettesnek milyen kapcsolatai voltak a Fellcsút környéki fideszes világban, itt olvashatnak.