Lehurrogták Beckhamet, pénzüket követelik a nézők, a kormány perrel fenyeget, miután Messi egy percet sem játszott a hongkongi hírverő meccsen

futball
február 04., 18:26
Messi a hongkongi padon 2024 február 4-én
photo_camera Messi a hongkongi padon 2024 február 4-én Fotó: PETER PARKS/AFP

Hírverő-edző meccset játszott Hongkongban az Inter Miami, David Beckham csapata, ahol Lionel Messi, és újabban Luis Suárez és Jordi Alba is játszik. 4-1-re nyertek is a vendégek a helyi legjobbakból kiállított együttessel szemben. Messi viszont nem játszott, mert lovaglóizom-sérüléssel bajlódik.

Ez nem tetszett a 40 ezres közönségnek, akik nagyjából miatta jöttek ki a stadionba. Volt köztük, aki 460 dollárt is kifizetett egy jegyért, más Melbourne-ből érkezett, csak hogy láthassa az argentin világbajnokot. Volt, aki állítása szerint tíz éve vár arra, hogy lássa Messit. Hiába szólt meccs közben a „We want Messi” – az argentin sztár a padról nézte végig a meccset.

photo_camera Csalódott hongkongi szurkolók 2024 február 4-én Fotó: PETER PARKS/AFP

A találkozót decemberben hirdették meg, és állítólag jelezték a szervezők, hogy Messi nem biztos, hogy játszik, ezért nem kérhetik vissza a pénzüket, ha így alakul. De nem úgy tűnik, hogy ez meghatotta a közönséget. Főleg, mert közben Messivel népszerűsítették és hirdették a meccset heteken át.

David Beckham a lefújás után hiába köszönte volna meg a szurkolást a nézőknek, hiába mondta el legalább háromszor, mennyire szereti Hong Kongot, másodpercekig szóhoz sem jutott a hurrogás miatt, perceken át tartó óbégatás volt a jutalma, be is mutattak neki a nézők.

link Forrás

A hongkongi kormány közleményt adott ki, ami jogi lépéseket helyezett kilátásba a szervezőkkel szemben. Azt írják, nagyon csalódottak, amiért Messi nem játszott, és a mérkőzés szervezői, akiket 2 millió dolláros szerződés köt, felelősek emiatt.

Az Inter Miami csütörtökön még Rijádban lépett pályára Cristiano Ronaldo csapata, az al-Nasszr ellen. Azt a meccset 6-0-ra megnyerték elbukták. Messi ott játszott ugyan, de összesen hét percet töltött a pályán. (Daily Mail)