Novák tanácsadója szerint elképzelhető, hogy a köztársasági elnök titkosszolgálati akció áldozata lett

POLITIKA
február 06., 11:53
Novák Katalin és Skrabski Fruzsina a Sándor-palotában
photo_camera Novák Katalin és Skrabski Fruzsina a Sándor-palotában Fotó: Skrabski Fruzsina FB

Facebook-posztban fejtette meg Novák Katalin kegyelmi ügyét, illetve annak lehetséges hátterét Skrabski Fruzsina, kormányközeli filmes, influenszer, a köztársasági elnök 16 tagú tanácsadó testületének tagja.

Skrabski abból indul ki, hogy Novák annyira jó ember, hogy mindenképp valami félreértésnek kellett történnie. Ennyiben őszinte a poszt, ami eleve azzal indul, hogy a szerző nem csak tanácsadó, de rajongó egyben.

link Forrás

Skrabski felidézi, milyen lelkiismeretesen járt el Novák, amikor Csintalan Sándor kegyelmet kért tőle az őt korábban megtámadó garázdáknak, és bár eleinte ellenkezett, Csintalan személyes megkeresését követően végül engedett. Mindketten úgy érezték, embermentésben vettek részt, mert az ünnepekre hat kisgyerek visszakapta az apukáját.

Aztán gyorsan rátér a csavaros államcsíny-kísérletre:

„Az tény, hogy a 2006 utáni ellenállásban résztvevők kegyelmei nem tetszettek a titkosszolgálat-rendőrség-ügyészség-bíróság maffiának. Minden módon próbáltak engem is leállítani (fenyegetéssel, hamis információkkal, lejáratással) és próbálták Novák Katalint is rávenni, hogy ne adjon kegyelmet (hamis információkkal, javaslatokkal).”

Skrabski itt Budaházy Györgyre és a Hunnia-perként ismertté vált ügyben elítéltekre utalhat, akik tavaly áprilisban egyidejűleg kaptak kegyelmet a gyermekeket zaklató V. János bűntársával.

„Szóval el tudom képzelni, hogy titkosszolgálati akció volt az is, hogy olyan nem kellőképpen informatív anyag kerüljön az elnök elé, hogy nem minden információ birtokában hozza meg a döntést.”

Skrabski szerint Csintalan esetében is ezt történhetett, és bár itt jogerős ítéletekről van szó, hamar eljut odáig, hogy valójában bizonyíték se volt, tanú se volt, csak hallomás. Az nem derül ki, hogy ezt az összeesküvést ki szervezhette és milyen érdekből.

Innen már csak egy lépés, hogy talán az egész bicskei gyermekotthon-ügy nem is biztos, hogy úgy igaz, ahogy az ítélet szól, és Novák átláthatott ezen a szitán:

„Másrészt azt is el tudom képzelni, hogy megint egy koncepciós perről van szó, sajnos sok ilyen van büntetőügyekben és erről is lehet tudomása az elnöknek. Harmadrészt láttunk mi már hasonló ügyet, egy szentéletű szerzetessel szembeni «liberális» lejárató akciót, amikor kiderült, hogy minden hazugság volt.”

Skrabski szerint egy biztos csak, és az biztosabb mint a magyar jogrendszer és a teljes magyar igazságszolgáltatás; hogy „Novák Katalin az egyik legtisztességesebb ember az országban, nagyon bátor és népszerű, a tisztességtelenek ezért meg szeretnének tőle szabadulni, de sokan vagyunk mellette, akik békés és szabad Magyarországot szeretnénk!”