Varga Judit volt férje szerint valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél

POLITIKA
február 06., 15:19

Magyar Péter, Varga Judit exminiszter exférje is hozzászólt a gyerekmolesztáló igazgató bűnsegédjének kegyelméről szóló vitához, ami napok óta lázban tartja az országot. A megszólalás érdekessége, hogy lehet tudni, Varga Judit ellenjegyzésére is szükség volt a kegyelem megadásához.

Kedd délután írtunk mi is arról, hogy terjedelmes és kissé zavaros Facebook-posztban magyarázta el Skrabski Fruzsina, a köztársasági elnök 16 tagú tanácsadó testületének tagja, hogy szerinte miféle titkosszolgálati akció állhat Novák kegyelmi ügye mögött.

Skrabski felvetette, hogy mivel Novák adott kegyelmet Budaházyéknak, és szerinte tény, hogy „a 2006 utáni ellenállásban résztvevők kegyelmei nem tetszettek a titkosszolgálat-rendőrség-ügyészség-bíróság maffiának. Minden módon próbáltak engem is leállítani (fenyegetéssel, hamis információkkal, lejáratással) és próbálták Novák Katalint is rávenni, hogy ne adjon kegyelmet (hamis információkkal, javaslatokkal)”, és ezzel függhet össze a mostani eset.

A posztja alá rengeteg komment érkezett, és mint a Telex írja, az egyiket Magyar Péter, Varga Judit volt igazsgágügyi miniszter exférje írta:

„Kedves Fruzsina, minden tisztelettel kérlek, hogy ne keverjük ide a 2006-os ügyet, márcsak az akkori áldozatok emléke miatt se. A mostani eset végtelenül egyszerű, született egy rossz döntés, valószínűleg többen is hibáztak. Ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni, és ha lehet, valahogy jóvá tenni.”

– írta Magyar, aki korábban a Diákhitel Központ vezetője is volt.

Kedden amúgy megtaláltuk a férfit, aki kegyelmet kapott Novák Katalintól. A bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettese azt mondja, nem ő írta a kérvényt a köztársasági elnökhöz:

link Forrás