A gyerek végignézte, ahogy az apja késsel támad az anyjára és összeszurkálja

bűnügy
február 07., 15:40

Nem ismerte be bűnösségét, bírósági tárgyalás kezdőik annak a férfinek az ügyében, aki a vádirat szerint 14-szer szúrta meg késsel a gyermeke anyját, mert az nem akart már vele lenni.

photo_camera Fotó: KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library via AFP

A férfi sokat ivott, ezért megromlott a kapcsolatuk, áll a Fővárosi Törvényszék közleményében. Nem akarta elfogadni, hogy a nő szakított vele, ezért azzal fenyegette őt és az új párját, hogy megöli őket.

2022 októberében fogott egy kést, a nő lakásához ment, ám az nem volt otthon, ezért a közeli dohánybolthoz ment italozni. Ott összefutott a nő másik gyermekének az apjával, aki ugyanoda készült láthatásra.

Amikor a nő hazaért, a vádlott megtámadta a késsel. A sebesült nő gyermekével együtt a ház belső udvarára menekült, ám a férfi utánament és fojtogatni kezdte, közben azt ordította, hogy megöli. A férfit végül a másik apa és egy járókelő állította meg. A nő életveszélyesen megsérült.

Mivel a vádlott nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.