Egy csapatnyi orka szorult jégtáblák közé Japánban

ÁLLAT
február 07., 12:11

Jégtáblák közé szorult egy időre egy csapat kardszárnyú delfin a japán Hokkaido szigete közelében, de a hatalmas tengeri emlősök rövid időn belül szerencsésen kiszabadultak.

Először egy helyi halász vette észre az orkákat a jégtáblák közé szorítva kedden nagyjából egy kilométerre a parttól, ő értesítette a közeli Rauszu város hatóságait. Egy állatvédő szervezet drónfelvételt készített az állatokról, és ez alapján összesen 13 kardszárnyú delfint, köztük több borjút számláltak össze.

link Forrás

A városi mentőszolgálatok nem tudták kiszabadítani az orkákat, mert a jég miatt hajóval nem lehetett megközelíteni a bajbajutott delfineket. Az állatvédők ezért a védelmi minisztériumtól kérték, hogy küldjön jégtörőt a delfinek kimentésére.

Szerda reggelre azonban az orkák már eltűntek, a hatóságok szerint sikerült kiszabadítaniuk magukat, ahogy nagyobb rés nyílt a jégtáblák között. Japánban nagy megkönnyebbüléssel fogadták az állatok megmenekülését, mert egy hasonló esetben 2005-ben Rauszunál mintegy tíz kardszárnyú delfin elpusztult. (MTI)