Felszámolt cégeken át az adóslista élére: a hajdúbagosi Szepesi Győzőtől 4,4 milliárd forintot követel a NAV

gazdaság
február 07., 15:04

Hajdúbagos egy majdnem kétezer lakosú település Debrecentől délkeletre, a 47-es út közelében. A történetét a 13. századig vezeti vissza, leginkább amiatt lehet ismert, hogy a település határában jött létre az első magyar földikutya-rezervátum, illetve 2021 óta itt áll az ország első egész alakos közterületi Horthy Miklós-szobra.

Vagyis ezek miatt lehetett eddig.

De most jött az 1976 decemberében született Szepesi Győző, hogy egykettőre a figyelem középpontjába röpítse a települést. Annak, hogy Szepesi Győző egy csapásra híres lett, 1 386 304 698 oka van. Plusz 2 993 028 352 pótlék és bírság. Ennyivel, összesen 4 379 333 050 forinttal tartozik ugyanis a hajdúbagosi lakcímű férfi a NAV legfrissebb adóslistája szerint a magyar államnak, közvetve nekünk, mindannyiunknak (nagyjából fejenként 450 forinttal).

A helyi polgármesteri hivatalban annyit tudtak róla mondani, hogy ismerik ugyan a nevét, de elérhetőséget nem tudtak hozzá, csak annyit, hogy huzamosabb ideje nem lakik a településen. Arról, hogy ő lenne az a Szepesi Győző, akit 2010-ben cigány kisebbségi önkormányzati képviselőnek választottak, nem tudtak. Amit viszont biztosan tudhatunk róla: a gazdasági pályafutása is izgalmas, de enyhén szólva sem túl sikeres.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.