Százötvennel menekült a rendőrök elől, aztán elakadt a sárban

bűnügy
február 07., 09:03

30 kilométeren keresztül üldöztek egy autóst a pécsi rendőrök, aki 140-150 kilométer/órás sebességgel próbálta lehagyni őket, miután korábban már igazoltatták. A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen.

A vád szerint a férfit 2023 szeptemberében Pécsett igazoltatták angol honosságú gépkocsijával. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a gépkocsi nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt. Az igazoltatás után a vádlott férfi gyalogosan távozott a helyszínről, az autót pedig egy áruház parkolójában hagyta.

Mintegy fél órával később azonban a korábban intézkedő járőrök észlelték, hogy a férfi ismét vezeti a gépkocsit, ezért utána eredtek, hogy ismét intézkedés alá vonják. Csakhogy a férfi észlelte, hogy a rendőrök meg akarják állítani, ezért még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől. A vádlott több, mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/órás sebességgel száguldott a rendőrök elől több közlekedési szabályt is megszegve. Többek között közlekedési jelzőlámpa piros fényjelzése ellenére hajtott be egy kereszteződésbe, a záróvonalat több alkalommal átlépte, illetve előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.

A vádlott egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről, de járőrök elkapták.

A hajszáról felvétel is készült:

Az ügyészség szerint a vádlott cselekménye a közúti veszélyeztetés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.