Több tucat ember rekedt buszokban egy földcsuszamlás alatt a Fülöp-szigeteken

külföld
február 07., 06:40

Több tucat ember rekedt a föld alatt, amikor földcsuszamlás történt egy bányatelep közelében a fülöp-szigeteki Barangay Masarában kedd este hét körül.

A sár nemcsak közeli házakat temetett be, de a bánya bejáratától mintegy 500 méterre lévő buszállomást is, ahol szemtanúk szerint két busz és egy dzsip állt tele munkásokkal. Épp az éjszakai műszak készült távozni, és érkezett meg a reggeli műszak.

photo_camera Mentőcsapat Fotó: HANDOUT/AFP

Az MTI szerint több mint 80 embert temetett maga alá a sárlavina, közülük eddig 45 túlélőt sikerült megtalálniuk a mentésen dolgozóknak.

A busz utasainak két túlélője úgy nyilatkozott, hogy amikor meglátták, hogy elkezd ömleni a több tonnányi sár, gyorsan becsukták az ablakokat a buszon, ez óvta őket meg attól, hogy megfulladjanak.

A hatóságok elrendelték a környező települések kiürítését és további túlélők, valamint az áldozatok felkutatását. Éjszaka a bányavállalat is kiadott egy közleményt, amelyben azt állítják, hogy a földcsuszamlás nem a bánya területéről, hanem azon kívül indult. (Newsline)