Elloptak egy 60 méteres adótornyot Alabamában

külföld
február 08., 17:48

Egy alabamai rádióállomás kénytelen volt ideiglenesen leállni, miután a közelben elloptak egy körülbelül 60 méter magas adótornyot, írja a Guardian.

Illusztráció
photo_camera Illusztráció Fotó: DANIEL SCHAFER/dpa Picture-Alliance via AFP

A lopást először a múlt héten fedezte fel egy kertépítő csapat, ami rendszeresen gondozza a torony melletti területet. „Felhívtak, és azt mondták, hogy a torony eltűnt. Én pedig azt kérdeztem: »Hogy érti, hogy eltűnt a torony?«” – mondta Brett Elmore, a WJLX vezérigazgatója.

A rádiótorony korábban egy erdős területen, egy helyi baromfitelep mögött állt. Elmore szerint a tolvajok elvágták a torony vezetékeit, és valahogyan eltávolították. Gyorsan jelentették a lopást, de a helyi rendőröket is meglepte az eset. A kis rádióállomás számára a lopás jelentős következményekkel járt. Elmore szerint nem volt biztosításuk, a torony cseréje pedig 100 és 150 ezer dollár közötti összegbe kerülhet, ami több, mint amennyi pénzük van.

„Sokan kerestek meg, hogy hogyan tudnának segíteni, de nem tudtam mit mondani, hacsak nincs egy 60 méteres tornyuk és egy AM adójuk.” Amíg nem oldódik meg a helyzet, addig online sugározzák az adásaikat, mondta Elmore.