Kiskorú megerőszakolásával és bántalmazásával vádolják Benoît Jacquot francia filmrendezőt

nők
február 08., 09:30

Judith Godrèche francia színésznő nemi erőszak miatt feljelentette Benoît Jacquot filmrendezőt, írja a Le Monde. Godrèche tizennégy éves korában, az 1988-as Koldusok forgatásán találkozott az akkor harminckilenc éves rendezővel.

Jacquot-t mintegy harminc filmjével a francia újhullám egyik legnagyobb rendezőjeként tartják számon. 2013-as Búcsú a királynőtől című filmje három César-díjat nyert, ami az Oscar francia megfelelője. Godrèche több mint ötven filmben játszott, köztük A vasálarcosban Leonardo DiCaprióval.

photo_camera Fotó: FRANCOIS GUILLOT, LOU BENOIST/AFP

A lap szerint Jacquot a huszonöt éves korkülönbség és hatalmi fölénye ellenére viszonyba kezdett az akkor tizennégy éves Godrèche-sel. Kapcsolatuk hat évig tartott. Godrèche szexuális ragadozással, kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszakkal és hatalommal való visszaéléssel vádolja a rendezőt, és a francia gyerekvédelmi hatóságnál tett panaszt.

„Ez a történet hasonló az elrabolt, foglyul ejtett gyerekek történeteihez, akik úgy nőnek fel, hogy nem látják a világot, nem gondolhatnak rosszat a fogvatartójukról. [...] Nem akartam a testét”,nyilatkozta a színésznő. Jacquot tagadja a vádakat, szerinte „szeretetteljes kapcsolatuk volt”.

Az ügyészség megerősítette, hogy Godrèche február 6-án feljelentést tett. Az ügyben a párizsi ügyészség folytat nyomozást tizenöt év alatti kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak, kapcsolati erőszak és hatalommal való visszaélés miatt, amik 1986 és 1992 között történhettek.

(Variety)