A Fidesznek éppen most kellene közölnie az EP-listát, amit a Magyar Nemzet szerint Varga Judit vezetne

POLITIKA
február 09., 11:31

A héten kellett volna döntenie a Fidesz-elnökségnek, majd a választmánynak is a kormánypárt EP-listájának végleges jelöltjeiről. Gulyás Gergely még a múlt heti kormányinfón beszélt erről, ahol az Index kérdésére azt is elmondta, hogy a választmány döntése után az eredményeket azonnal nyilvánosságra hozzák. A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter lesz a listavezető.

Varga Judit
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A választmányi ülést végül egyes fideszes képviselők facebookos bejegyzései alapján csütörtökön tartották meg, azonban azóta sem tettek közzé semmilyen hivatalos bejelentést az EP-listáról.

Varga hivatalosan még nem listavezető, azonban tavaly nyáron ezzel indokolta a lemondását az igazságügyi miniszteri pozíciójáról. A Magyar Nemzet pedig már akkor is arról írt, hogy az igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját 2024-ben. Varga ezt konkrétan nem erősítette meg, de a kormánypárti lapnak azt mondtam hogy az EP-kampányban olyan feladat vár rá, ami „egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével.

„Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.”

A február eleji kormányinfó óta Varga neve a bicskei gyerekmolesztáló igazgató bűnsegédjének elengedése miatt merült fel újra. Ugyanis mint azt korábban megírtuk, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettesének, aki bűnsegédként vett részt pedofil bűncselekményekben. A gyerekmolesztáló igazgató bűnsegédjének kegyelméhez pedig Varga Judit aláírása is kellett, ő azonban azóta sem szólalt meg az ügyben.