Novák, Varga és Orbán lemondását követelték a Várban a kegyelemi ügy miatt dühös tüntetők

február 09., 18:38

„Hiába vagy megerőszakolt árva gyerek, a felcsútiakkal szemben nem lehet igazad"

Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa szerzője következett. Azzal kezdte, hogy a magyar állam felel a gyerekotthonokban nevelkedőkért, de a bicskeieket magára hagyta. Már azzal is, hogy nem lépett azonnal az abúzusok ellen, és emiatt meghalt egy gyerek. Ezért az intézet egykori vezetőinek a gyerek élete szárad a lelkén.

Ezután Ésik szerint a bírósági ítélet hozhatott volna fordulatot, az ugyanis üzenet a pedofilnak,hogy le fogsz bukni, és börtönbe mész, üzen az áldozatnak, hogy állj ki magadért, bízz bennünk és igazságot szolgáltatunk. De a kegyelemmel ezt lerombolták. És az üzenetet nemcsak az áldozatok kapták meg, hanem a bírák is és az összes rendőr is, hogy nyomozzatok nyugodtan, ha valami havert megfogtok, úgyis megkegyelmezünk nekik.

Azzal folytatta, hogy anyák (Novák Katalin és Varga Judit) hozták meg ezt a kegyelmi döntést, akik aztán hazamentek és belenéztek a gyerekeik szemébe. Ahogy korábban gyerekek is belenéztek az igazgató szemébe, és azt kérték, hogy ne tessék engem bántani, és mégis megerőszakolták őket.

Ésik Sándor
photo_camera Ésik Sándor Fotó: Bankó Gábor

Ésik szerint a magyar állam elárulja a saját gyerekeit, „Hiába vagy megerőszakolt árva gyerek, a felcsútiakkal szemben nem lehet igazad" - mondta. Majd kitért az Orbán által benyújtott alkotmánymódosításra. Szerinte azt, hogy nem bocsátunk meg gyerekek ellen bűncselekményt elkövetőknek, nem kell beleírni az alkotmányba, az ugyanis jóérzésű emberek szívébe bele van írva. "Két olyat embert sikerült kinevezni, akinek nem világos, hogy a pedofil bűnsegédének nem adunk kegyelmet?"

Azt hiszi, hogy nem tudjuk, hogy ezt a kegyelmi kérvényt Felcsúton adták parancsba? Miniszterelnök úr, ezt ön cseszte el - mondta Ésik, aki szerint Orbán a saját becsületét nem tudja beleírni az alaptörvénybe, mert nincs.