A messianisztikus bohóc gazdasági ügyekben egyeztetett a kommunizmust terjesztő, balos faszszopóval

külföld
február 12., 13:12

Az új argentin kormány gazdasági válságkezelő programjáról egyeztetett Ferenc pápa Javier Milei elnökkel a Vatikánban. A pápa és az államfő megbeszélése egy órán át tartott.

photo_camera Fotó: Vatikán/AFP

A felek érintették a nemzetközi politika aktuális kérdéseit, többek között a világ több részén zajló konfliktusokat, a béke melletti elkötelezettséget hangsúlyozva.

A tavaly novemberben megválasztott Javier Mileinek ez a második európai útja, miután az év elején Davosban, a Világgazdasági Fórumon vett részt. A pápával vasárnap is találkozott a Szent Péter bazilikában bemutatott szentté avatási misén, aminek végén az argentin elnök átölelte az egyházfőt.

photo_camera Fotó: Vatikán/AFP

A novemberben megválasztott Milei a kampányában többször durván szidta a pápát, nevezte többek között a gonosz képviselőjének isten házában, és a kommunizmust terjesztő balos faszszopónak. Ferenc pápa pár nappal az argentin választás előtt Milei nevét nem kimondva, de egyértelműen rá utalva mondta el egy interjúban, hogy egyrészt ő nem kommunista, másrészt pedig vigyázni kell az olyan „messianisztikus bohócokkal”, akik válság idején tűnnek fel.

A mostani témák között szerepelt a pápa esetleges látogatása hazájában, hiszen 2013-as pápává választása óta nem járt Argentínában, pedig korábban szokás volt, hogy a külföldi pápák első útjai között szerepelt saját országuk meglátogatása.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök délután fogadja az argentin elnököt. (MTI)