Eltüntették Novák Katalin nevét a Házasság hete hivatalos weboldaláról

belföld
február 12., 09:59

Vasárnap kezdődött és most vasárnapig tart a Házasság hete, amit 2008 óta rendeznek meg Magyarországon is. A keresztény egyházak erős befolyásával megtartott programsorozat a hagyományos családmodell fontosságát hirdeti, honlapján ilyen mondatokkal: „A házasság Isten csodálatos ajándéka”, illetve hogy „A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét”, és természetes kiindulópontja, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke.

A Házasság hete programsorozatnak idén sajátos bukét adott, hogy a fővédnöke Novák Katalin államfő, aki tavaly fővédnökként saját esküvői fotóival is lendületet adott az eseménysorozatnak. És aki most belebukott a kegyelmi botrányba, így szombaton, egy nappal az idei Házasság hete előtt, lemondott köztársasági elnöki hivataláról.

A Házasság hete oldal gyorsan reagált, a bukott elnököt azonnal eltüntették a honlapról. Az oldal nyitólapja január 16-án (akkori találatot adott a Wayback Machine) még így nézett ki:

Ma délelőtt viszont már így néz ki:

A dizájnváltásnak álcázott változtatás – amely persze jól illik az idei eseménysorozat Állandó megújulásban mottójára – egy komoly tartalmi különbséget fed el: a korábbi verzióban az első bekezdés utolsó mondata az volt: „A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.”

A most élesben látható szövegben ennek már nincs nyoma – de az Evangelikus.hu-n is elérhető még az a cikk, ami szerint Novák a fővédnök –, sőt, a portál minden részéről eltűnt minden olyan szöveg, amely megemlíti a lemondott államfőt.

Szintén a Wayback Machine arról árulkodik, hogy a nagy átalakítás február 10-én volt, akkorról ugyanis meglehetősen kusza nyitóoldalt örökített meg.

Kiemelt videóink