Orbán sajtófőnöke Magyar Péterről: Reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásaival nem foglalkoznak

POLITIKA
február 12., 17:21

„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” – válaszolta a Telexnek Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke arra a kérdésre, hogy mi a miniszterelnök álláspontja Magyar Péter állításaival kapcsolatban.

Varga Judit igazságügyi miniszter férje társaságában az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hõsök terén 2021. szeptember 12-én.
photo_camera Varga Judit igazságügyi miniszter férje társaságában az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hõsök terén 2021. szeptember 12-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje váratlan módon az egyik vezető mellékszereplője lett a cikkünk nyomán a héten kirobbant botránynak, ami Novák Katalin köztársasági elnök és Varga lemondásához vezetett. Magyar először egy nyilvános poszt alatti kommentjében azt írta, valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél. Nem sokkal később bejelentette, lemond állami céges pozícióiról, mert nem akar egy olyan rendszer részese lenni, „amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”.

Magyar vasárnap este a Partizánnak is adott interjút, arról beszélt, hogy bizonyos dolgokat ki kell mondani, így el is mondta, hogy:

  • „Engem mélységesen felháborított, ahogy a jobboldali sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel.”
  • „Az utolsó miniszteri engedélyt is Rogán Antal hagyja jóvá és adja ki.”
  • Arról is beszélt, hogy utasította vissza a Diákhitel Központ vezetőjeként Balásy Gyula cégét, aki elmondása szerint három-hatszoros túlárazással dolgozott állami cégeknek.
  • Azt állította, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel akkor, amikor nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést a Diákhitel Központ vezetőjeként.

Utóbbi állításokkal kapcsolatban a 24.hu Rogán Antal minisztériumát is megkereste, akik szóról szóra ugyanazt válaszolták, mint Havasi: „Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik”.

A Telex is írja, hogy Havasi máskor is szinte szóról szóra ugyanezt válaszolta, amikor a kormány számára kínos ügyről kérdezték. Ez volt a válasz, amikor Simicska Lajos egy 2017-es interjúban hazaárulónak nevezte Orbánt, és a Momentum tavaly április kordonbontására is hasonlóan reagált.

Sőt, a hvg.hu megtalálta a kommunikációs panel eredetét is. Az akkor még független Origo 2014 áprilisában arról írt, hogy Rogán Antal az akkori vagyonnyilatkozat-botrányt magyarázta azzal, hogy „a támadás a reménytelen helyzetben levő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozása.”

Kiemelt videóink