Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a II. kerületben

belföld
február 12., 10:21

Vasárnap dél körül érkezett telefonhívás a rendőrségre egy II. kerületi társasházból, hogy a bejelentő szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A helyszínen a rendőrök épp a bejelentővel beszéltek, amikor meglátták az említett férfit, akinek mindkét kezében kés volt. Ezeket csak többszöri felszólításra dobta el, amikor a rendőrök már a fegyverüket is elővették.

A járőrök ezután megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá. „A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette” – közölte a rendőrség.

A boncolás megállapította, hogy „a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe”. Az esetet közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják, illetve mivel felmerült, hogy „az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott”, az ügyben nyomozás is indult.