Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a II. kerületben

belföld
február 12., 11:21

Vasárnap dél körül érkezett telefonhívás a rendőrségre egy II. kerületi társasházból, hogy a bejelentő szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A helyszínen a rendőrök épp a bejelentővel beszéltek, amikor meglátták az említett férfit, akinek mindkét kezében kés volt. Ezeket csak többszöri felszólításra dobta el, amikor a rendőrök már a fegyverüket is elővették.

A járőrök ezután megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá. „A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette” – közölte a rendőrség.

A boncolás megállapította, hogy „a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe”. Az esetet közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják, illetve mivel felmerült, hogy „az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott”, az ügyben nyomozás is indult.

Kiemelt videóink