Arculatváltás miatt tűnt el a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról az ifj. Orbán Győző és a bicskei gyerekotthon kapcsolatát érintő cikk

POLITIKA
február 13., 19:05

Arculatváltás miatt vált elérhetetlenné a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldalán az a cikk amiben ifj. Orbán Győzőt (a kormányfő testvérét) és Böjte Csabát emlegették a bicskei gyerekotthonnal kapcsolatban, és előkerült K. Endre neve is - írja a Media1.

Vidnyánszky Attila és ifj. Orbán Győző. A miniszterelnök öccse könnyedén megoldott a problémás helyzetet a cégénél.
photo_camera Vidnyánszky Attila és ifj. Orbán Győző. A miniszterelnök öccse könnyedén megoldotta a problémás helyzetet a cégénél. Fotó: Kovács Tamás/MTI

A lap még hétfőn kérdezte meg emailben a Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól, hogy miért távolították el a cikket, ami azután tűnt el, hogy Orbán Viktor sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál arról érdeklődtek egy e-mailben, szerepelhetett-e ifj. Orbán Győző vagy az ő nevéhez köthető sportegyesület neve a bicskei gyerekotthonnal kapcsolatos bármilyen dokumentumban. A cikket közben a Wayback Machine-on keresztül még mindig el lehet elérni.

Kérdésükre a Főigazgatóság keddi levelében úgy reagált, hogy már tavaly szeptember óta arculatváltásba kezdtek, aminek részeként folyamatosan felülvizsgálják és aktualizálják a honlap tartalmát, valamint archiválják az öt évnél korábban közzétett cikkeiket.

A lap szerint a válasz különös, mivel a normális arculatváltások nem járnak cikkek eltávolításával, ráadásul mindez pont akkor történt, amikor a miniszterelnök sajtófőnökének kérdést küldtek arról, ifj. Orbán Győző neve előkerülhet-e valamilyen dokumentumban a bicskei gyermekotthonnal összefüggésben.

Otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban K. Endre, akinek kegyelmet adott Novák Katalin című cikkünkben említettük, hogy 2015-ben a bicskei gyerekotthonban birkózó edzések is kezdődtek. Ebben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen.

A momentumos Tompos Márton emlékeztetett arra, hogy ekkor az egyesületet 2009-ben létrehozó ifj. Orbán Győző volt az egyesület tiszteletbeli elnöke. Konkrétan az a Balogh Vilmos szorgalmazta a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon birkózóedzéseit, akinek a fiáról a Direkt36 a 444-en írta meg, hogyan lett gyanús körülmények között a NAV közbeszerzéseivel foglalkozó főosztályának vezetője ifj. Orbán Győző ismerőseként. A NIKÉ 2016-ban beolvadt a Honvédbe, ahol szintén ifj. Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke.