Már nem Bús Balázs a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke

belföld
február 14., 20:14

Arról, hogy mi történt, már ellentétes állítások vannak. Bús Balázs arról posztolt, hogy indul az óbudai önkormányzati választásokon, ezért kért Csák János kulturális és innovációs minisztertől felmentést, az Index szerint viszont konfliktus miatt kell távoznia Búsnak.

„A mai napon kezdeményeztem felmentésemet Csák János miniszter úrnál az NKA alelnöki és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tisztségből, arra való tekintettel, hogy Óbudán újra elindulok az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként” - írja Bús Balázs a Facebookon.

Az Index úgy tudja, hogy Csák János menesztette Bús Balázst, ugyanis konfliktus alakult ki közöttük. A lap szerint a konfliktus azon robbant ki, hogy az NKA alelnöke kritikát fogalmazott meg a készülő kulturális törvénnyel kapcsolatban. Bús állítólag nem értett egyet a kultúrstratégiai intézmények koncepciójával, vagyis azzal, hogy minden művészeti területen legyen egy kiemelt intézmény, illetve azzal, hogy a minisztérium szorosabbra akarja fűzni a kapcsolatot az NKA-val.