Már kettőt posztolt ma Szijjártó Péter a háború közelgő második évfordulójáról, vajon kit nem említett egyikben sem?

külföld
február 19., 09:34

Szombaton lesz két éve annak, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, az orosz agressziónak kitett Ukrajna azóta komoly nyugati segítséggel próbálja legyűrni, túlélni az Európában a második világháború óta nem látott agressziót. Az uniós külügyminiszterek tanácsa ma Brüsszelben ülésezik, a napirendjén van egy újabb oroszellenes szankciós csomag elfogadása is.

A tanácskozáson részt vesz Szijjártó „Lavrov barátom” Péter is, aki a háború agresszió közelgő évfordulójának, illetve a tanácskozásnak már mostanra két posztot is szentelt a Facebookján. Az egyre több fórumon oroszbarátnak hívott magyar kormány külügyminisztere ezekben többek között

  • „háborús pszichózisban szenvedő” Európai Unióról,
  • „Washingtonnak, a liberális médiának és az NGO-knak” való megfelelési kényszerről,
  • „a brüsszeli bürokratákban” tovább dolgozó megfelelési kényszerről,
  • „teljesen értelmetlen, kizárólag kirakatmegoldásként szolgáló” szankciós csomagról

ír, valamint arról, hogy „ma itt, a teremben nem lesz szó se tűzszünetről, se béketárgyalásokról”. Teljesen olyan szellemben, mint amilyenben Orbán Viktor is beszélt a háborúról: mintha az ukránok (és nyugati támogatóik) akarnának háborúzni, mintha nem egy háborús agresszió elszenvedői, hanem kiváltói lennének.

És hogy miről nem ír Szijjártó Péter?

Arról, hogy mi Oroszország felelőssége az ukrajnai agresszióban, és hogy ő, a békepárti Magyarország külügyminisztere milyen sikeres lépéseket tett Szergej Lavrov barátjánál a béke érdekében.