A DK és a Momentum-LMP után az MSZP is saját jelöltet indít a győri előválasztáson

belföld
február 20., 10:55

Az LMP és a Momentum támogatásával, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjeként induló Pintér Bence és a DK-s Glázer Tímea után az MSZP is indít jelöltet a győri előválasztáson. Mégpedig azt a Pollreisz Balázst, aki 2020-ban a fideszes Dézsi Csaba Andrástól szenvedett vereséget a 2020-as időközi polgármester-választáson. (Az igazi bravúr DK-s Glázer Tímeáé volt, őt ugyanis a frissen pornóbotrányba keveredett Borkai Zsolt győzte le 2019-ben.)

Pollreisz indulását Kunhalmi Ágnes a jelölttel közösen jelentette be. Az MSZP társelnöke „sajnálatosan tudomásul vette”, hogy nem sikerült előválasztás nélkül megállapodni a közös ellenzéki polgármester-jelölt személyében.

A Fidesz még nem jelentette be, hogy kit indít a választáson, de minden bizonnyal a polgármester Dézsi Csaba András marad a jelölt. És indul elődje, Borkai Zsolt is. Erre mondta a mostani videóban Pollreisz azt, hogy Győrben egy olyan lehetőség előtt áll az ellenzék, ami már régen volt ebben a városban. „Jelenleg két NER-kompatibilis, Fideszhez közelálló polgármester-jelöltről tudunk a városban” – mondta. Egy közös jelölt esetén szerinte nyerhet az ellenzék.

Pollreisz egyébként 2020-ban nagyobb vereséget szenvedett, mint Glázer 2019-ben:

  • 2019: Glázer Tímea 44,32 százalék, 19 308 szavazat,
  • 2020: Pollreisz Balázs 39,05 százalék, 16 646 szavazat.