Agyonlőtte a feleségét, majd saját magát is a valóper miatt érkező férj a montpellier-i bíróság lépcsőin

külföld
február 20., 17:03

Egy nő és egy férfi lövöldözésben életét vesztette a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt – közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

A rendőrséget kora délután riasztották, „miután lövések dördültek el a montpellier-i bíróság előtt. A halálos áldozatok végleges száma kettő. Az eseménynek vége, a terület biztosított” – írta a prefektúra az X-en.

„Nem terrorizmussal van dolgunk, hanem olyan üggyel, amiben egy válófélben lévő férfiről és nőről van szó” – idézett az AFP hírügynökség egy rendőrségi forrást, aki szerint a pár meghallgatásra érkezett a bíróságra a válásuk miatt, és mindketten 60 év körüliek voltak.

photo_camera Fotó: Pascal Guyot/AFP

„Elborzaszt a nőgyilkosság, ami ma délután történt a montpellier-i bíróság előtt. Minden gondolatom az áldozaté és családjáé. Teljes támogatásomról biztosítom a bíróság dolgozóit” – írta az X-en Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter.

Idén ez volt a 33. eset, hogy párkapcsolaton belüli erőszak következtében öltek meg egy nőt Franciaországban, ahol tavaly egész évben 103 hasonló eset történt. (MTI)