Felfüggesztett börtönt kapott egy volt tanár, akinek szexuális kapcsolata volt egy általános iskolással

bűnügy
február 20., 15:51

A Debreceni Törvényszék jogerősen 10 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló, fiatalkorú diákkal.

A másodfokú bíróság ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Püspökladányi Járásbíróság döntését, ami a vádlottat a 14. életévét betöltött, de 18. életévét be nem töltött fiatallal hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A bíróság a férfit végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amiben 18. életévét be nem töltött fiatal nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

photo_camera Illusztráció: Frank Rumpenhorst/dpa via AFP

A jogerős ítélet szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol 2022. január elején az iskolában tanító tanárként vette fel a kapcsolatot a sértettel az interneten. A váltott üzenetek eredményeként viszonyuk bizalmas lett és egyre bensőségesebbé vált.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022 március végéig többször találkozott, köztük intim, testi kapcsolat is kialakult. A vádlott a fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel – áll a közleményben. (MTI)