Megvan a Fidesz egri polgármesterjelöltje

belföld
február 20., 06:07

Vágner Ákos agrármérnököt, korábbi agrárkamarai vezetőt választotta egri polgármesterjelöltjének a Fidesz, írta az MTI. A 49 éves politikus véget vetne a város stagnálásának.

Egerben a jobboldal és a baloldal is megosztott. Vágner mellett egy civilszervezet színeiben bejelentette indulását Oroján Sándor, a városi Fidesz korábbi vezetője is.

Eger polgármestere 2006 és 2019 között a fideszes Habis László volt, ő legutóbb vereséget szenvedett Mirkóczki Ádámtól, az ellenzék közös jelöltjétől.

Vágner Ákosnak (balra) gratulál a város országgyűlési képviselője, Pajtók Gábor
photo_camera Vágner Ákosnak (balra) gratulál a város országgyűlési képviselője, Pajtók Gábor Forrás: Pajtók Gábor Facebook-oldala

Az egykor jobbikos Mirkóczki azóta külön utakon jár, az ellenzéki oldalon a jelen állás szerint Mirkóczki mellett a Demokratikus Koalíció és a Momentum is indít jelöltet.

A város lakosságának csökkenése miatt módosítani kellett a körzethatárokat a 2024-es önkormányzati választásra. A Momentum szerint a Mirkóczki vezette önkormányzat „az abszurditásig manipulálta az új körzetbeosztást, ami végül a Fidesznek nem okoz érdemi hátrányt, ellenben az ellenzéknek igen”.

Az ősszel feltártuk, hogy egy Fidesz-közeli cég újíthatja fel a négy éve életveszélyes egri Garzonházat.

Arról, hogy a Jobbikkal polgármesteri címet szerző Mirkóczki hogyan lépett ki a pártjából, és hogyan kezdett el közeledni a Fidesz felé, egy egész videót forgattunk 2021-ben.

link Forrás