Távozik az ATV-től Somos András, aki élő adásban azt mondta, hogy Kaleta nem pedofil

tévé
február 21., 11:20

Somos András felfüggeszti televíziós tevékenységét, és távozik az ATV-től. A műsorvezető a Facebook oldalán jelentette be döntését, nem sokkal azután, hogy munkáltatója fegyelmi eljárást indított ellene.

Bejegyzésében azt írta, hogy visszaütött a kettős terhelés, amit ügyvédi munkája és televíziós szereplése együttesen okozott. Emiatt súlyos hibát követett el. A mostani helyzetben nem terhelheti tovább az ATV-t jelenlétével.

photo_camera Forrás: ATV/Youtube

Somos az ATV keddi adásában Márki-Zay Péterrel vitázva arról beszélt, hogy Kaleta Gábor nem pedofil. Az ATV elhatárolódott Somos kijelentésétől, és fegyelmi eljárást indított a műsorvezető ellen.

Azt írták, Somos nekik azt mondta, hibásan jogászkodott, és csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a gyermekpornográfia miatti elítélés nem azonos a pedofil bűncselekménnyel. Az ATV azonban ezzel nem értett egyet.

Somos később a Facebook oldalán kért elnézést. Azt írta, vitatható jogászi véleményként állította, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény. A kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételek készítését és tárolását elítéli.