Magyar-amerikai hadgyakorlatot tekintett meg David Pressman

belföld
február 22., 10:04

Szentesre látogatott David Pressman amerikai nagykövet, ahol megtekintette az amerikai és magyar különleges műveleti erőknek az amerikai fél által vezetett gyakorlatát.

A közlemény azt írja, az amerikai erők azért vannak jelen Magyarországon, hogy kiképezzék a magyar katonákat a fejlett folyami hajók használatára, ami fontos Magyarország biztonsága és a NATO-szövetségesek közötti védelmi együttműködés szempontjából.

„Az Egyesült Államok a világ vezető ereje a védelmi technológiák terén. A NATO-tagság hozzáférést biztosít Magyarország számára a legmodernebb felszerelésekhez és szakértelemhez” – mondta Pressman, ahogy azt is, hogy az 5. cikkely melletti elkötelezettség - ami szerint bármely tagország elleni támadás valamennyi tagország ellen irányuló támadásnak tekintendő - a történelme során valaha volt legnagyobb biztonságot teremti meg Magyarország számára.

A nagykövet beszélt Svédország NATO-csatlakozásáról is, szerinte az kiemelt fontossággal bír Magyarország minden szövetségese számára. „Itt az ideje, hogy harminckettedik tagként üdvözöljük őket a szövetségben, fokozva ezzel Magyarország és valamennyi szövetségese erejét és biztonságát” – mondta.