Kiakasztják a szállásadókat a Magyar Turisztikai Ügynökség engedélyéhez szükséges ellenőrzések

turizmus
február 26., 05:02

Tavaly a Magyar Turisztikai Ügynökség előterjesztette, hogy csak azok adhatják ki a szálláshelyüket, akik megfelelnek az ügynökség által megszabott kritériumoknak. (Rövidtávú szálláshely kiadásnak minősül minden 90 napnál kevesebb szobakiadás.) Ez alól nem mentesül az Airbnb sem.

Csakhogy sokan, akik olcsó szálláshelyet igyekeznek nyújtani vidéken, azt tapasztalták, hogy az ellenőrzésen elképesztően kicsinyes kritériumok alapján hasalnak el, és nagyon nehéz megfelelni az MTÜ-nek.

Olvasónk, Dániel azt mesélte, hogy a nagyszülei a Balatonnál több mint 35 évig foglalkoztak nyaranta szobakiadással, a turizmusból jött a mellékkeresetük. Szerinte az MTÜ kritériumai nagyrészt rendben vannak, érthetők, de vannak köztük olyan teljesen felesleges pontok is: például a 170 cm hosszú ágy nem felel meg, csak a 180 cm hosszú.

A bizottság ízlése

Dániel anyja és nagyanyja együtt álltak neki felújítani a szálláshelyet, amiről előtte az ismerős közjegyzővel egyeztettek. Van egy minimumkritérium, aminek meg kell felelni az 1 csillaghoz, ők a 2 csillagot lőtték be célnak. De a felmérésnél olyasmi történt, amire nem számítottak:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.