Egyszerre üzent Dobai János játékvezetőnek és Ursula von der Leyennek az elkeseredett vásárhelyi fociedző

sport
február 27., 08:58

A hétvégén a Hódmezővásárhely második csapata a Kéménygyártó-Mórahalmot fogadta a Csongrád megyei első osztályban. A vásárhelyiek a kiesés ellen harcolnak, a kéménygyártók a dobogóért mennek. Nyertek is a vendégek.

A sablonos edzői nyilatkozatok világában az ember szinte issza Vinnai István, a vásárhelyiek edzőjének a szavait:

„Ugyanazt a kettős mércét éreztem ma, mint amit az Európai Unióban alkalmaznak velünk szemben.”

A mérkőzés jegyzőkönyvét böngészve némileg érthető Vinnai indulata. A meccset ugyanis két 11-es góllal fordította meg a Móraváros. A bíró ténykedéséről a Délmagyarország tudósítójának is lesújtó volt a véleménye: „Vezette: Dobai János – gyengén (Kócsó, Tihanyi).”

Papp Endre, a mórahalmiak edzője mintha csak Vinnainak válaszolt volna:

„Helyzetek alapján maximálisan megérdemeltük a győzelmet. Bölcsebb maradok, ha többet nem mondok.”

Mire gondolhatott vajon? Mi az, amit magába fojtott inkább?

Mellesleg semmi jele nem volt Vinnai bravúros, már-már Haász Sándor-i magasságokba emelkedő nyilatkozatának. (Háasz volt az az edző, akinek vicces meccs utáni nyilatkozatai miatt a nyolcvanas-kilencvenes években érdemes volt Sportot olvasni.) Korábban szigorúan a kötelezőt hozta, akár nyertek, akár vesztettek.

  • Apátfalva-HFC II. 0-7 – „Az eredmény hűen tükrözi a játék képét.” (Itt Frank Csaba, az Apátfalva edzője nyújtott emlékezetes teljesítményt: „Úgy végeztek ki bennünket, ahogyan a fegyelmi bizottság engem.”)
  • HFC II.–Ásotthalom 3–0 – „Jó iramú első félidőben eldöntöttük a mérkőzés sorsát. A szünet után helyzetek halmazát hagytuk ki, megérdemeltük a győzelmet.”
  • Kiskundorozsma-HFC II. 6-0 – „Nem tudom, mi történt csapatommal, nem voltunk méltó ellenfelei a Dorozsmának.”

Vinnai közéleti szerepvállalásának amúgy kevés nyoma van. Az egyik ilyen a 2019-es önkormányzati választás idejéből való, amikor a Szeretem Vásárhelyt Egyesület, azaz a Fidesz jelöltjét támogatta.