Házkutatás volt Márki-Zayék irodájában, több száz MB adatot és körülbelül 1500 oldalnyi iratot foglaltak le

belföld
február 27., 17:24

A NAV tartott házkutatást kedden a Mindenki Magyarországa Mozgalom Alkotmány utcai irodájában kedden, írja a Magyar Hang. A lap értesülését megerősítette Szalma Botond, a párt kampányfőnöke, aki azt mondta: a NAV-osok egy olyan határozattal érkeztek, ami kutatást és lefoglalást rendelt el a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratok kapcsán.

A házkutatás délután fél ötig tartott, több száz megabyte-nyi adatot és körülbelül 1500 oldalnyi iratot foglaltak le. „Lehet, hogy dollárt kerestek, nem tudom”, mondta Szalma, hozzátéve: nincs félnivalójuk, kizártnak tartja, hogy fekete pénzeket kaptak volna, majd jó munkát kívánt a NAV-nak a tényfeltáráshoz. Emellett emlékeztetett arra, hogy épp kedden kezdeményeztek ügyészségi vizsgálatot Orbán Viktor felelősségének tisztázása érdekében a kegyelmi botrány ügyében.

Az állami hatóságok közül nemcsak a NAV figyelmét keltették fel mostanában az ellenzéki pártok. Az Állami Számvevőszék néhány napja sújtotta az ellenzéket súlyos büntetéssel, miközben Windisch László ÁSZ-elnök mindenki idegeskedő kormánypártit megnyugtatott: annak semmi, de tényleg az égvilágon semmi nyoma vagy jele nincs, hogy a CÖF, netán a Megafon szervezetten kampányolt volna a Fidesznek.