Hé, haver, hol a bűnözőm?

vélemény
február 27., 10:06
Orbán Viktor és Pintér Sándor 2017-ben
photo_camera Orbán Viktor és Pintér Sándor 2017-ben Fotó: botost/444.hu

A Magyarországot néhány hete lázban tartó kegyelmi ügy több politikus karrierjét derékba törte. Egy pedofil bűncselekmény elkövetőjének falazni nyilván ocsmány dolog, és a falazót idő előtt kiengedni sem szép. Bár az ügy minden részlete nem ismert, és valószínűleg soha nem is lesz az, minden jel arra mutat, hogy nagy hatalmú emberek a rendszer gyenge pontjai felől támadva elérték, hogy egy bűnöző idő előtt szabadulhasson.

A pedofil bűnelkövetőkre irányuló társadalmi figyelemnek köszönhetően azonban fény derült egy lényegesen súlyosabb ügyre is, ami már egyáltalán nem egyéni ügyeskedésről szól, hanem a teljes rendszer inkompetenciájáról.

Nemes László az ukrán határ melletti Tarpa fociakadémiáján dolgozott gondnokként és masszőrként, és a Blikk szerint az ő feladata volt annak a 42 ukrán, kárpátaljai gyermeknek a felügyelete is, akik a sportegyesület szálláshelyén laktak. A szintén kárpátaljai származású Nemesről az ügyészség azt írta, hogy „2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett.”

Nemes 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd házi őrizetbe került. A bírói felügyelet részeként a férfi lábbilincset kapott, de ez sem zavarta abban, hogy november 19-én ismeretlen helyre távozzon.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.