Csak fehéreknek hirdettek bulit Srí Lankán

külföld
február 28., 19:55

Csak fehéreknek akartak bulit szervezni Srí Lankán, óriási balhé lett belőle, a szervező most bocsánat kér, számolt be a Telegraph.

Face control: White címmel hirdettek meg egy eseményt, amiből sokan arra következettek, hogy csak a fehérbőrű emberek mehetnek be a buliba az egyébként többségében nem fehérek lakta szigeten. A felháborodás akkora volt, hogy végül törölték az eseményt.

A buli egyik szervezője azt írta, hogy azért így hirdették meg az eseményt, mert össze akarták hozni a szigeten élő külföldieket, de elismerte, hogy „ez rossz ötlet volt”. Azt mondta, nem számított rá, hogy ez ennyire érzékenyen fogja érinteni az embereket, de bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott.

Egyes információk szerint a buli szervezője orosz állampolgár. A BBC adatai szerint az ukrán háború kitörése óta mintegy 288 ezer orosz és 20 ezer ukrán menekült a szigetre.

A colombói orosz nagykövetség később közleményt adott ki, amely szerint „határozottan elítéli a faji megkülönböztetés és a nacionalizmus minden formáját”.