Nincs használatba vételi engedélye Tiborcz luxusingatlanjának, ahol Orbán Viktor vasárnap délután kormányzati találkozót tartott

POLITIKA
február 28., 06:04

Vasárnap este a 444 írta meg, hogy a budai várban, egy Fortuna utcai ingatlanban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök többek között Rogán Antallal, Dömötör Csabával és Orbán Balázzsal. A találkozón ott volt a megműtött Gulyás Gergelyt helyettesítő Panyi Miklós miniszterhelyettes is.

photo_camera Orbán Viktor (háttal) és Héjj Dávid, miniszterelnöki biztos az ingatlan előtt. Fotó: Németh Dániel/444

A Karmelitától pár száz méterre található ingatlan a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozik, a 24.hu írta meg 2021-ben, hogy a műemléképület nagyszabású felújításon esett át, még bortrezort, szivarszobát, mozitermet is terveztek bele.

photo_camera Orbán Viktor, Héjj Dávid, Rogán Antal, Panyi Miklós, Dömötör Csaba Fotó: Németh Dániel/444

Természetesen azon frissiben érdeklődtünk Havasi Bertalannál, a miniszterelnök sajtófőnökénél a találkozó céljáról, és arról is, miért éppen ebben az épületben ejtették meg. Választ azonban mindeddig nem kaptunk.

photo_camera Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is ott volt a vasárnapi találkozón. Fotó: Németh Dániel/444

Válaszolt viszont Tiborcz István, a miniszterelnök veje a 24.hu-nak, a lap is arra volt kíváncsi, miért éppen ebben az épületben tartották a találkozót. Tiborcz közölte:

„Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben. A miniszterelnök programjaival kapcsolatban ugyanakkor, kérem, keressék a munkatársait.”

A 24. hu azt írja, csak múlt csütörtökön nyújtották be a fővárosi kormányhivatalhoz a budavári luxusingatlan használatbavételi engedélykérelmét. Hogy miként lehetséges akkor, hogy egy ilyen szintű kormányzati találkozónak adott helyet az épület, arra viszont már Tiborcz István kommunikációs munkatársa válaszolt, aki azt írta: az ingatlan felújítási munkálatai befejeződtek, ezt a hatósági engedélyeztetési folyamat részeként az illetékes szerv felé hivatalosan is dokumentálta az építtető. Ily módon – tette hozzá – semmilyen jogszabályt vagy előírást nem sért az épület látogatása vagy használata. Nagyjából abban az időben, amikor Orbán a budai várban, a Karmelitától alig pár száz méterre megejtette a találkozót fontos embereivel, az ellenzék tüntetett a közvetlen elnökválasztásért - a Kossuth téren.