Letartóztatták és elmegyógyintézetbe szállították a gazdagréti óvoda szexuális kényszerítéssel gyanúsított dolgozóját

bűnügy
március 02., 18:41

Pénteken őrizetbe szexuális kényszerítés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját - írtuk tegnap a 24.hu értesülése alapján.

A férfit, aki pedagógiai asszisztensként dolgozott az intézményben, egy ismeretlen személy jelentette fel a rendőrségen.

Az elkövetőt BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságán még aznap ki is hallgatták és megalapozott gyanú miatt nyomozás indult ellene, egyben indítványozták letartóztatását az ügyészség felé.

Az újbudai önkormányzat már pénteken belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. Mint kiderült, a férfi hat éven keresztül dolgozott az óvodában. Azonnal megszüntették a munkaviszonyát.

Az óvoda vezetése péntek reggel értesítette a szülőket az esetről. Azt is közölték, hogy az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, és a gyerekekkel sem találkozhatott.

A lap szombaton a Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József közlése alapján azt írta, hogy a bíró szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A kényszerintézkedés helyeként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölték ki. (24.hu)