Csányi Sándor szerint is szigorú volt a fekázó Mészöly Géza eltiltása, de nem állt rendelkezésre enyhébb szankció

foci
március 03., 18:14

Orbán Viktor mellett Csányi Sándor is szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy a 3 hónapos eltiltás volt az adható legenyhébb szankció.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (középen) és Kubatov Gábor (jobbra) a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én.
photo_camera Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (középen) és Kubatov Gábor (jobbra) a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Újpest vezetőedzőjét szerdán tiltotta el a sportszakemberi tevékenységtől az MLSZ fegyelmi bizottsága, mert szerintük rasszista tartalmú nyilatkozatot tett a DVTK elleni meccs utáni sajtótájékoztatón. Szó szerint ezt mondta:

„tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni."

Csányi szerint a „feka" akármilyen szándékkal is hangzott el, egyértelműen faji megkülönböztetésnek minősült. A vezetőedzőnek figyelnie kell rá, hogy milyen szavakat használ, nyilatkozata ugyanis nagy tömegekhez jut el. Az MLSZ-elnök ezzel együtt reméli, hogy Mészöly tanult a hibájából.