Polt Péter kezdeményezte Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését

belföld
március 04., 11:54

„Befolyással üzérkedés bűntette” miatt a legfőbb ügyész kezdeményezte Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – írja közleményében az Ügyészség.

photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A közlemény szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft tett ajánlatot.

Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy férfival, akinek nagy befolyása volt az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében, és aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter 30 milliót kért azért, hogy ha nyer a kft, szabad utat adjon a szerződéskötésnek.

Azt írják, hogy miután erről Molnár Zsolt is hallott, megkérte a volt minisztert, hogy neki is kérjen 40 millió forintot, cserébe azért, hogy ő se támadja a szerződést. Baja Ferenc ezt 2019 júniusában közölte is a férfival.

A kft aztán megnyerte a tendert, majd 2019 augusztusában 40 milliót adott Molnár Zsoltnak. Az Ügyészség szerint ezzel Molnár befolyással üzérkedésben társtettes. Büntetőeljárás azután indulhat ellene, ha felfüggesztik a mentelmi jogát.