Kutatók vizsgáltak ki egy német férfit, aki állítólag 217 oltást kapott a koronavírus ellen

járvány
március 05., 20:56

Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 koronavírus elleni oltást kapott. Az eredmények szerint a rengeteg oltás ellenére teljesen normálisan működik az immunrendszere – közölte az erlangeni Friedrich Alexander Egyetem.

A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinái fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik oltópontján 2021. március 7-én.
photo_camera A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinái fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik oltópontján 2021. március 7-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A kutatók sajtójelentések alapján figyeltek fel a férfira, aki saját bevallása szerint 217 alkalommal adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást. Ebből 134 immunizálást hivatalosan is meg tudtak erősíteni.

A szakemberek szerint a Sars-CoV-2 elleni antitestek jelentősen magasabb mennyiségben voltak jelen a szervezetében, mint azoknál, akik csak három védőoltást kaptak, de az immunrendszere nem károsodott a sok oltóanyagtól, más kórokozókkal szemben normális módon működött.

De a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy egyedi esetről van szó, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ezekből az eredményekből. (MTI)