Bicskére csalt egy 12 éves fiút, majd más jogosítványával akarta igazolni magát

bűnügy
március 06., 10:42

A Bicskei Járási Ügyészség „szexuális erőszak elkövetéséhez szükséges vagy azt könnyítő feltételek biztosításával elkövetett szexuális erőszak” miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki ajándékokkal és közös programokkal férkőzött kiskorúak bizalmába, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen velük. (Ez az, amit az angolban egyszerűen groomingnak hívnak.)

Az ügyészség közleménye szerint a férfi több kiskorú fiúval csetelt, majd találkozott személyesen is, simogatta és megcsókolta a kezüket, felajánlotta nekik azt is, hogy töltsék nála az éjszakát.

A férfi 2024. február 29-én, Budapesten egy 12 éves gyereket – annak szülei tudta és beleegyezése nélkül – az autójába csalta, és azzal a szöveggel, hogy a szülei nem elleneznék, Bicskére vitte. Az autóban megfogta a gyerek kezét, aki tiltakozott és elrántotta a kezét. Miközben ott volt vele a gyerek az autóban, megállították a rendőrök, és Bicskén, az általános iskola előtti parkolóban ellenőrizték az iratait. A férfi valaki más jogosítványával akarta igazolni magát, egy olyan igazolvánnyal, amit a rendőrség már 2020-ban passzivált, mert akihez a jogosítvány tartozott, már meghalt.

A közlemény szerint a férfi több gyerekkel is csetelt közösségi oldalakon, a nyomozók pedig olyan leveleket is találtak, amik szerint holland személyit akart rendelni a netről.