Fonyódligeten lezárnak egy másfél kilométeres balatoni vízpartot

belföld
március 06., 07:00

Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – írja a 24.hu. A partszakaszt eddig bárki használhatta, a lap forrása szerint „megfértek egymás mellett a kutyások, a biciklisek és a horgászok is”, a területen pedig több vízi lejáró is van.

2024-től azonban ez a rész a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami az Erzsébet-táborok alapítványa szerint „tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát”.

A 24.hu megkeresésére a fonyódi alpolgármester, Erdei Barnabás azt mondta, a terület önkormányzati tulajdon, és nem tudnak annak tervezett lezárásáról, de úgy fogalmazott, hogy „a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány”.

A lap szerint az önkormányzat a területért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap. Az egyik nagy értékű, vízparti területnek tűnik, de hogy mit kezd ezekkel az önkormányzat, azt egyelőre nem tudni.

Ahogy a 24.hu is írja, a Fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítását néhány évvel ezelőtt a Mészáros Lőrinc és családtagjai tulajdonában Fejér-B.Á.L. végezhette el nettó 4 milliárd 481 millió forintért.