Elkészült a letenyei tanuszoda, de nem tudják, hogy honnan lesz víz a medencékbe

belföld
március 08., 18:44

Nincs víz a frissen épült letenyei tanuszodában és nem is tudják, hogy honnan szerezzenek bele, számolt be az ATV Híradója. Az épület teljesen elkészült, csak a víz hiányzik a medencékből. A város polgármestere szerint egy dolog biztos: Letenye ivóvízhálózata kevés a feltöltéshez, a vízlelőhelyek állapota jelenleg nem alkalmas a hozam növelésére.

„Ezeket a kutakat fel kellene újítani, javítani. A berendezéseket cserélni és arra alkalmassá tenni, hogy a hálózatról lehessen a vízvételt a tanuszoda vonatkozásában biztosítani. Ez többszáz millió forintos tétel. Erre konkrét választ nem kaptunk sem az üzemeltetőtől, sem a kormánytól”

- mondta Farkas Szilárd. Az eredeti tervek szerint az ivóvízhálózatot üzemeltető vízmű biztosította volna a napi 71 köbméter vizet. Az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint

azóta viszont kiderült, hogy jelentősen csökkent az ivóvízbázis kapacitása. A helyzet lehetséges megoldásáról egyeztetnek a vízművel.

photo_camera Fotó: Letenye Város Önkormányzata/Facebook

A tanuszodáról legutóbb február közepén posztolt a letenyei önkormányzat, a vízhiányt nem említve számoltak be arról, hogy

„a Letenyei Mura Tanuszoda építési beruházásával összefüggő helyszíni bejárásra került sor az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére. A kivitelező képviselője ismertette a beruházás készültségi fokát, az éppen zajló és hátralévő munkákat, feladatokat.”

Az 1300 négyzetméteres tanuszodába egy 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medencét, és egy 10×6 méteres medencét terveztek, a beruházást több mint egymilliárd forinttal támogatta a kormány.

„Azért is volt különösen fontos számomra, hogy a letenyei uszoda ügye mellé álljak, mert eddig a letenyei és környékbeli gyermekeknek Nagykanizsára kellett utazni”

- mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője az építkezés 2021-es indulásakor. Cseresnyés Péter akkor azt ígérte, hogy

a gyerekek várhatóan már 2022 nyarától felhőtelenül tudják használni az uszodát.