Juhász Magyar Péterről: Túl hosszú ideig volt a kormányzat közelében, ezért némi távolságtartással figyelem az ő tevékenységét

POLITIKA
március 08., 20:33

„Túl hosszú ideig volt a kormányzat közelében, ezért némi távolságtartással figyelem az ő tevékenységét,” mondta Magyar Péterről az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltje, Juhász Péter a Magyar Hangnak.

„Konkrétumokat nem hallottunk tőle. Lebegtet korrupciós ügyeket, de csak az nem tud kormányzat körüli korrupciós ügyeket, aki csukott füllel és csukott szemmel járt az elmúlt évtizedben az országban. Ettől függetlenül nagyon fontosnak tartom, hogy vannak emberek, akik egy ponton túl azt fogalmazzák meg, és ezzel a nyilvánosság elé is állnak, hogy ez a rendszer nem az emberekről szól,”

tette hozzá. Példaként Hadházy Ákost állította, aki még fideszes önkormányzati képviselőként hozta nyilvánosságra a trafikok körüli szekszárdi korrupciós ügyeket, azóta pedig az egyik legaktívabb ellenzéki politikus.

„Ha Magyar Péter is erre az útra lép, akkor nagyon üdvös az ő tevékenysége. (...) Türelemmel várok, de sajnálom, hogy egyelőre választ sem kaptam tőle arra a kérdésre, hogy Rogán Antallal szemben neki tényleg vannak bizonyítékai, mert azokat fontos lenne nyilvánosságra hozni,”

mondta.