„Politikai csatározás” kereszttüzébe került, ezért lemondott a Tamási Áron iskoláról a Gábor Dénes Egyetem

oktatás
március 08., 14:58

„Értékrendünk középpontjában a diákok érdekei állnak, ezért úgy döntöttünk, hogy a Gábor Dénes Egyetem visszalép a fenntartói jog átvételének szándékától, mivel sem a gyermekeket, sem a tanáraikat nem kívánjuk méltatlan helyzetbe hozni, a közelgő választások politikai csatározásainak kereszttűzébe állítani” - jelentette be a felsőoktatási intézmény pénteken. A GDE jelentős fejlesztéseket ígért a jelenleg a Közép-Budai Tankerületi Központ fenntartásában lévő XII. kerületi iskolának, de 100-150 ezer forintos tandíjat is bevezettek volna.

„A XII. kerületi önkormányzat nem támogatja, hogy a Tamási Áron iskola fenntartót váltson,”

közölte az alpolgármester a héten. A döntést nem véletlenül Fonti Krisztina jelentette be: miután a kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra, Fonti a Fidesz jelöltje a június választáson.

A Tamási Áron iskola
photo_camera A Tamási Áron iskola Forrás: Fonti Krisztina/Facebook

A Gábor Dénes Egyetem a visszalépését bővebben azzal indokolta, hogy

„Egyetemünk tiszta, átlátható és nyitott egyeztetési folyamatot kezdett el az iskola tanáraival, szülőkkel és diákokkal . Azonban az elmúlt egy hétben a valós tényektől és szándékoktól jelentősen eltorzított, számos esetben valótlan információk és spekulációk jelentek meg a közösségi médiában, sajtóban és sajnos már a Tamásiban is. Ennek következményeként a szakmai szintről tisztán politikai színtérre helyeződött a közbeszéd, amely kommunikáció teljesen elfojtja a szakmaiságot, és az egyetlen igazán fontos szempontot, a diákok érdekét.”

A tandíjról azt írták, hogy arról sosem titkolóztak, a kezdettől fogva arról tájékoztatták a szülőket, hogy terveik szerint „az iskolafejlesztés átmeneti 4-8 éves idejét követően” a fenntartáshoz hozzá kell járulniuk a szülőknek „gyermekeik érdekében és egyben elismerve az intézmény minőségét.”