Havasi Bertalan elmondta miért kísérte el Orbán Viktort a lánya Trumphoz

külföld
március 10., 12:42

Havasi Bertalan megindokolta, miért kísérte el Orbánt Viktort legkisebb lánya Donald Trumphoz - írja a 24.hu. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Flóra azért tartott a miniszterelnökkel, mivel felesége nem tudta elkísérni, így a lánya segítette ki.

photo_camera Fotó: JOHN THYS/AFP

A 24.hu azután küldte el a kérdéseit Havasinak, miután a lány a miniszterelnök oldalán közzétett videóban is feltűnt. Havasi emellett elmondta, hogy Orbán Viktor a lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

A miniszterelnök sajtófőnöke emellett azt írta, hogy „az USA volt és – reményeink szerint – leendő elnöke meghívására látogatott Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba. Egyben eleget tett a Heritage Found korábbi meghívásának is. A miniszterelnöki út célja az volt, hogy helyreállítsa a magyar-amerikai barátságot.”

A miniszterelnök pénteken utazott az Egyesült Államokba, hogy a korábbi amerikai elnökkel, republikánus elnökjelölttel tárgyaljon Mar-a-Lagóban, Trump floridai rezidenciáján. Az eseményre Orbán Flóra egy 600 ezres Gucci táskával a vállán érkezett, ahogy azt korábban a hvg.hu megírta. A megbeszélés után közös vacsora és koncert volt a program.