„Borzasztó órákon vagyunk túl” – képek a kiégett Hotel Silvanusról

belföld
március 10., 09:58

Szombaton délelőtt lángra kapott a Hotel Silvanus. A visegrádi szálloda felső szintje és tetőszerkezete gyulladt ki. Az oltás azóta befejeződött, a szálloda pedig Facebookon oszotta meg, hogy néz ki az épület a tűz után.

Bejegyzésükben többek között azt írták, hogy borzasztó órákon vannak túl. „A tüzet sikeresen megállították a tűzoltó egységek!” „Köszönjük a kitartó és fáradhatatlan munkát a tűzoltóságnak és minden egységnek (katasztrófavédelem, mentők, rendőrség, önkéntesek) egyaránt, továbbá a helyi vendéglátók és szállodák önzetlen és feltétel nélküli segítségét!”

Pintér Róbert, a hotel igazgatója korábban elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. A 151 szobával működő hotelnek közel kétszáz vendége volt, amikor kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak. A vendégek és az alkalmazottak a baleset idején biztonságban voltak, senki sem sérült meg.

Az újjáépítés már elkezdődött, Pintér szerint a koronavírus-járvány miatt van tapasztalatuk abban, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan menedzseljék a helyzetet.