Borbély Lénárdot kiutálták a Fideszből, de most, hogy függetlenként indulna újra Csepelen, megállapodna vele a volt pártja

POLITIKA
március 11., 16:46

A csepeli Fidesz-KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak – közölte a Fidesz csepeli szervezete az MTI-vel.

Azt írták, „ennek érdekében félre kell tennünk minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket”. „Tennünk kell érte, és komolyan kell vennünk, hogy nekünk Csepel az első!” – írták a kormánypártok.

A pártszervezet azt javasolja: Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára. A visszalépett polgármesterjelölt a 12-ből 7 egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit, és egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnak egymás ellen – írták.

Közölték, hogy a jelölőszervezeteik külön-külön választási listát állítanak. „Kijelentjük és garanciát vállalunk, hogy az önkormányzati választás során nem működünk együtt Gyurcsány és Soros kitartottjaival, a baloldallal. Viszont nem kampányolunk egymás ellen” – írja a Fidesz-KDNP, ami szerint „az önkormányzat jövőbeni összetételét és hatalmi viszonyait kizárólag a csepeli választópolgárok dönthetik el a szavazófülkében”, és a választók akaratát elfogadják és tiszteletben tartják.

A helyi Fidesz jelöltje, Dudás Zoltán a Fidesz-alelnök Németh Szilárd embere, és Borbély Lénárd polgármester a Némethtel való konfliktusa miatt került ki a pártból: miután Németh feloszlattatta a régi szervezetet, az újba Borbély direkt nem lépett be.

Borbély Lénárd csepeli polgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2023 júniusában
photo_camera Borbély Lénárd csepeli polgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2023 júniusában Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Borbély függetlenként indul újra a választáson, erről a HVG-nek azt mondta: „Én csepeli vagyok. Ha a csepeli Fideszben az a döntés született, hogy nincs rám szükség, akkor nem keresek kerülő utakat. (…) Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, úgyhogy egy ilyen vitában nekem nem lehet igazam. Nekem csak egy emberrel van és volt vitám a Fideszben.” (HVG, MTI)