Kollégái nem lepődtek meg azon, hogy az Oscar-díjas Mihalek Zsuzsa nem ment el a gálára

díj
március 11., 08:08

„Sajnáljuk, hogy Zsuzsa nincs itt velünk most Los Angelesben, de őszintén, ezen nem lepődtem meg. Zsuzsa személyiségéből adódik, hogy szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzódó szakember. Sokáig hezitált azon, hogy eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, hogy nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege” – ezt James Price, a Szegény párák egyik Oscar-díjas látványtervezője mondta a 24.hu-nak Mihalek Zsuzsáról, a Szegény párák magyar berendezőjéről, aki megkapta most az Oscart.

photo_camera James Price és Shona Heath Fotó: RODIN ECKENROTH/Getty Images via AFP

Shona Heath, aki szintén látványtervezőként dolgozott a Magyarországon forgatott Szegény párákon, azt mondta Mihalekről, hogy „kiváló szakember”.

„A munka kezdetekor megkapta a hatalmas dossziékat tőlünk a bútortervekkel, amelyeket azonnal interpretált és sajátjának érzett. Azt hiszem, hogy egy kicsit Zsuzsa ízlése alakította ki a Szegény párák végleges képi világát. Behozott a filmbe személyes tárgyakat. Például, amikor Dunken felfedezi Bella hálószobáját és felemel a földről egy babát, az Zsuzsa saját babája volt. Sőt, Bella ágya is Zsuzsa gyűjteményéből származik.”