Rekordhidegben mentek ki a meccsre, több szurkolónak is amputálni kellett a megfagyott ujjait

külföld
március 11., 06:48

Még január 13-án játszották Kansas Cityben a Chiefs és a Miami Dolphins közti amerikai foci rájátszás meccset. Aznap rekordhideg volt a városban. A hőmérők mínusz húsz fokot mutattak, a széllökések miatt pedig a hőérzet a mínusz 33 fokot is elérte.

A hideg ellenére a stadion tömve volt emberekkel. Ahogy az AP most megírta, a város kórháza arról tájékoztatott, hogy január 13-án és az azt követő napokban több tucatnyi olyan embert kezeltek, akik fagyási sérüléseket szenvedtek. Tizenkét emberen - köztük olyanokon is, akik ott voltak a január 13-i mérkőzésen - amputációt kellett végrehajtani, amely többnyire ujjakat és lábujjakat érintett. A kórház szerint még mindig várhatóak további műtétek.

A legrosszabbul azok jártak, akik neki is vetköztek a januári meccsen.
photo_camera A legrosszabbul azok jártak, akik neki is vetköztek a januári meccsen. Fotó: JAMIE SQUIRE/Getty Images via AFP

A meccset amúgy annak ellenére játszották le, hogy az amerikai meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki a „veszélyesen hideg” idő és a széllökések miatt.

Nem ez volt amúgy az NFL történetének leghidegebb mérkőzése. Ezt a rekordot továbbra is az 1967-es bajnokság Packers - Cowboys meccse tartja, amit a Lambeau Field-en tartottak Wisconsin államban. Akkor mínusz 25 fokot mértek, és a szélhőmérséklet mínusz 44 fok volt.